O nama

Športsko ribolovno društvo "Jastrebarsko" osnovano je davne 1940. godine za vrijeme Banovine Hrvatske (dokument iz 1940. godine). Na početku je brojalo nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u športski ribolov, a s vremenom društvo je izrastalo i brojalo sve više članova.

Mnogi ljudi pitaju se u čemu je draž tog športa i tu istu ne pronalaze dok i sami ne probaju. Jedna stara kineska poslovica kaže: "Ako želiš biti sretan jedan dan, napij se, ako želiš biti sretan tjedan dana, oženi se, a ako pak želiš biti sretan cijeli život, postani ribolovac."

Poslovicu nećemo komentirati, Vi sami procijenite njezin značaj. No vratimo se mi društvu i njegovim članovima.

Kao što već rekoh ribolov je sklad i spoj užitka samog ribolova i prirodnog okruženja u kojemu se isti vrši, pa ne čudi podatak da većina ribolovaca odlazi u ribolov ne samo zbog ribe već zbog prirode i okruženja koji taj ribolov nudi.

Članovi našeg društva aktivni su pobornici zaštite okoliša, te svojim radom i ponašanjem doprinose do očuvanja i zaštite prirode. Društvo učestalo i nerijetko organizira radne akcije u svrhu čišćenja i očuvanja naših voda, te tim akcijama produbljuje ekološku svijest svojih članova.

Nije na odmet napomenuti da kao društvo imamo čast uživati u ljepotama, što ribičkim, a prije svega prirodnim koje nam nudi biser ovog kraja, potok Slapnica, kojeg nam je iznjedrilo Žumberačko gorje. Ujedno napomenimo i to da u tom pitomom i čarobnom okolišu posjedujemo i ribički dom, čija su vrata stalno otvorena za sve posjetitelje, ne samo ribolovce.

ŠRD "Jastrebarsko" kao što mu i sam naziv govori zastupa temelje i načela športa, pa tako već dugi niz godina uspješno i sa mnogo velikih rezultata korača i natjecateljskom scenom u Hrvatskoj. Uz muku i neprestani trud i zalaganje možemo se pohvaliti da neki naši članovi predstavljaju i brane boje reprezentacije Hrvatske u natjecateljskim disciplinama športskog ribolova.

I na kraju što Vam više reći nego da nas posjetite, naše su Vam vode otvorene i nadamo se da Vam možemo iskazati naše gostoprimstvo.

 

Bistro!!!