Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentfacebooklikeandshare has a deprecated constructor in /home/srdjastr/public_html/portal/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 45

Uređenje jezera broj 2 - Dvojke

ŠRD Jastrebarsko je i ove godine apliciralo na natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva tj. Krajobrazno uređenje voda i vodotoka. U 2022. godini na navedenom natječaju dobili smo sredstva u visini od 45.000,00kn i tim sredstvima krenuli smo u realizaciju uređenja jezera broj 2 - Dvojke.Pošto je jezero povšine veće od 25 hektara i samo uređenje nije moguće provesti odjednom u 1. fazi odlučili smo kreunuti sa odstranjivanjem žbunja tj. šikare na čim većoj površini jezera.

Radove odstranjivanja žbunja iz jezera provodlia je tvrtka TGM iz Jastrebarskog i to sa 2 buldozera i jednom "kombinirkom".

Izgled površine jezera prije početka radova

 

 

Po završetku radova uspješno je očišćeno oko 4 hektara površine pod šikarom i time je završena 1. faza radova na predmetnom jezeru. U 2. fazi radova potrebno je dodatno utvrditi nasipe jezera i nakon toga jezero napuniti vodom do maksimuma i naposljetku kada cijela površina jezera bude pod vodom odraditi poribljavanje amurom koji bi u konačnici trebao prorijediti površine koje su pod trstikom i na taj način čim više povećati lovnu površšinu jezera.

 

Izgled površine jezera nakon radova

 

 

Ovim putem zahvaljujemo  se Zagrebačkoj županiji koja je sufinancirala veći dio radova tj. uređenje predmetnog jezera.