Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentfacebooklikeandshare has a deprecated constructor in /home/srdjastr/public_html/portal/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 45

Uređenje jezera broj 1 u Novakima

U kolovozu 2016. započelo je uređenje jezera broj 1 u Novakima i to u najvećoj mjeri sredstvima osiguranim putem natječaja Zagrebačke županije , Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Prije početka radova na jezeru isto je izgledalo ovako tj. bilo je zaraslo u sitno i krupno raslinje, drveće i trstiku. Nasipi su bili u derutnom stanju, propuštali su vodu i samim time nije bilo moguće održati konstantan vodostaj i sve to rezultiralo je vrlo lošim uvjetima za obavljanje sportskog ribolova.

 

 

Samim radovima prethodilo je nekoliko radnih akcija članova i prijatelja društva na kojima je očišćeno i spaljeno suho granje i drveće koje se prostiralo na velikoj površini jezera uz trstiku

 

 Nakon tih radova uslijedilo je čišćenje tj. uređivanje strojevima koji su pojačali sve nasipe, odmuljili dno jezera, uklonili raslinje, korijenje, trstiku i sve ostalo nepotrebno sa dna jezera.

 

Po završetku radova članovi ŠRDa Jastrebarsko, a i svi građani grada Jastrebarskog te gosti, dobili su prekrasno uređeno jezero koje će iduće godine zasjati punim sjajem i najvjerovatnije početkom ljeta 2017. biti otvoreno za sportski ribolov.

 

U danima koji su pred nama preostaje nam na obale jezera posijati travu, urediti još neke sitnice i pustiti vodu te nakon što se jezero napuni vodom poribiti sa kvalitetnom ribom.

I na kraju zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji što nam je kroz natječaj koji je objavila omogućila uređenje ovog jezera.

 

BISTRO!!!