Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentfacebooklikeandshare has a deprecated constructor in /home/srdjastr/public_html/portal/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 45

Uređenje jezera broj 4 - Četvorke

Tijekom 2019. godine ŠRD Jastrebarsko započelo je uređenjem jezera broj 4 tj. Četvorke.
Ovo je prvo jezero koje smo krenuli uređivati a da je bilo doslovno prazno i bez vode skoro 30 godina. Slika govori više od 1000 riječi i kao što je vidljivo jezero je jednostavno nestalo i pretvorilo se u džunglu.
Nisu se ni nazirali obrisi jezera tj. njegovi nasipi. 

 

Poslovica kaže: "Na muci se poznaju junaci" pa su tako JUNACI ŠRDa Jastrebarsko "pljunuli u ruke", zasukali rukave i krenuli su u taj recimo skoro pa nemoguć pothvat.
Prvo se krenulo sa "traženjem" i označavanjem nasipa kako bi strojevi isti mogli očistiti utvrditi i pojačati.
Nakon nekog vremena nasipi jezera su očišćeni i pojačani.

Sada kada su postojali jasniji obrisi jezera krenulo se u akciju uređenja samog jezera tj. njegove zapuštene površine. U jezeru se kao što je vidljivo na slikama nalazilo puno sitnog raslinja, žbunja i dosta velikog drveća. Također je u jezeru bilo i puno drveća koje je uslijed vremenskih neprilika izvrnulo iz korijena i palo na tlo.

Kao i svake godine ŠRD Jastrebarsko se i 2019. godine javilo na javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva u Zagrebačkoj županiji. Dobivenim sredstvima na natječaju krenuli smo u realizaciju uređenja površine jezera.

Unatoč vrlo lošim vremenskim uvjetima koji su obilježili ovu godinu uspjeli smo privesti kraju uređenje jezera i ono danas izgleda ovako.

Usporedbe radi slika lijevo je prije uređenja, slika desno nakon uređenja jezera.

Preostaje nam jezero natočiti vodom i naravno nakon toga poribiti i otvoriti jezero za ribolov.

I na kraju ovim putem zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji koja je sufinancirala uređenje jezera broj 4.