Kosilica

Od jučer je Šrd Jastrebarsko bogatije za još jednog člana, člana koji je unaprijed "osuđen" na težak fizički rad a tim svojim radom olakšat će i umanjiti potrebu za radom drugim članovima...
Zahvaljujući Zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarsko i Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, te članovima ŠRDa napokon se ostvario plan kupnje ozbiljne kosilice.
Kosilice koja će kositi obale naših vodenih površina.
Pošto je žuto/crno uzet ću si pravo i slobodu da ga n...azovem Bumbar, jer će naš Bumbar zujati i bučati obalama i kositi travu oko vodenih površina kojima gospodari ŠRD Jastrebarsko te na taj način omogućiti ribičima, šetačima, biciklistima, trkačima i svima ostalima da koriste naše uređene obale.

Još jednom hvala svima.

 

 

 

 

 

Vode

VISINSKE VODE - POTOCI

 • Kupčina (od izvora do mosta za G. Kupčinu) - 29,2 km, 48,14 ha
 • Slapnica  - 9,5 km, 9,75 ha
 • Jaševnica - 4,2 km, 2,48 ha
 • Volavčica s potokom Toplica - 15,7 km, 20,97 ha
 • Reka - 12,8 km, 20,56 ha

NIZINSKE VODE - POTOCI

 • Okičnica sa pritokom Lisnjak - 24,6 km, 9,31 ha
 • Volavčica (od sela Novaki P. do kanala autoputa) - 8,1 km, 10,24 ha
 • Gonjeva - 9,6 km, 2,27 ha
 • Kupčina (od mosta za G. Kupčinu, ispod ceste Jastrebarsko-Karlovac) - još 850 metara nakon državne ceste D1 --> pogledati kartu dolje niže u članku
 • Sabirni kanal autoputa - 4,5 km, 36,68 ha

NIZINSKE VODE - RIJEKE

 • Kupa - Mirkopolje (polovina) - 5,3 km, 17,29 ha (na cesti za Ozalj nakon Podbrežja od drvene table Općina Krašić do table "Sretan put Zagrebačka županija" tj. početka mjesta Zorkovac)       --> pogledati kartu dolje niže u članku

NIZINSKE VODE - STAJAČICE

 • Dubrava u D. Desincu - 2,55 ha
 • Park u Jastrebarskom - 0,86 ha
 • Gović u Jastrebarskom - 1,55 ha

IZDVOJENA RIBOLOVNA ZONA JEZERA NOVAKI

 • Jezero broj 1 - Jedinica - 0,88 ha
 • Jezero broj 2 - Dvojka - 4,24 ha
 • Jezero broj 3 - Trojka - 7,07 ha

 

NIZINSKE VODE - POTOCI - KARTA SA GRANICAMA

Kupčina

 

NIZINSKE VODE - RIJEKE - KARTA SA GRANICAMA

Kupa

 

NIZINSKE VODE - JEZERA - KARTA

Godišnja skupština

Godišnja skupština ŠRD Jastrebarskog održat će se 16.01.2016. u 16 sati u prostorijama DVD Jastrebarsko.

O nama

Športsko ribolovno društvo "Jastrebarsko" osnovano je davne 1940. godine za vrijeme Banovine Hrvatske (dokument iz 1940. godine). Na početku je brojalo nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u športski ribolov, a s vremenom društvo je izrastalo i brojalo sve više članova.

Mnogi ljudi pitaju se u čemu je draž tog športa i tu istu ne pronalaze dok i sami ne probaju. Jedna stara kineska poslovica kaže: "Ako želiš biti sretan jedan dan, napij se, ako želiš biti sretan tjedan dana, oženi se, a ako pak želiš biti sretan cijeli život, postani ribolovac."

Poslovicu nećemo komentirati, Vi sami procijenite njezin značaj. No vratimo se mi društvu i njegovim članovima.

Kao što već rekoh ribolov je sklad i spoj užitka samog ribolova i prirodnog okruženja u kojemu se isti vrši, pa ne čudi podatak da većina ribolovaca odlazi u ribolov ne samo zbog ribe već zbog prirode i okruženja koji taj ribolov nudi.

Članovi našeg društva aktivni su pobornici zaštite okoliša, te svojim radom i ponašanjem doprinose do očuvanja i zaštite prirode. Društvo učestalo i nerijetko organizira radne akcije u svrhu čišćenja i očuvanja naših voda, te tim akcijama produbljuje ekološku svijest svojih članova.

Nije na odmet napomenuti da kao društvo imamo čast uživati u ljepotama, što ribičkim, a prije svega prirodnim koje nam nudi biser ovog kraja, potok Slapnica, kojeg nam je iznjedrilo Žumberačko gorje. Ujedno napomenimo i to da u tom pitomom i čarobnom okolišu posjedujemo i ribički dom, čija su vrata stalno otvorena za sve posjetitelje, ne samo ribolovce.

ŠRD "Jastrebarsko" kao što mu i sam naziv govori zastupa temelje i načela športa, pa tako već dugi niz godina uspješno i sa mnogo velikih rezultata korača i natjecateljskom scenom u Hrvatskoj. Uz muku i neprestani trud i zalaganje možemo se pohvaliti da neki naši članovi predstavljaju i brane boje reprezentacije Hrvatske u natjecateljskim disciplinama športskog ribolova.

I na kraju što Vam više reći nego da nas posjetite, naše su Vam vode otvorene i nadamo se da Vam možemo iskazati naše gostoprimstvo.

 

Bistro!!!